Demons får årets første sejr

Kampene mellem Amager Demons og Odense Swans har de sidste år budt på masser af point og intensitet, og opgøret søndag i Odense var ingen undtagelse. Modsat sidste år, hvor Demons i 2. Halvleg måtte indhente en stor føring fra Swans for at vinde kampen, så førte Demons dette opgør fra start til slut. Kun gode præstationer af Swans QB #1 Jacob Karkov og hans wide receivers #12 Oliver Holmlund og #22 Daniel Karkov udfordrede Demons forsvar, som havde problemer med at lukke af i kastespillet.
Det begyndte ellers godt, da linebacker Michael ”Boomer” intercepter et kast og returnerer bolden til Odenses banehalvdel. Demons offense udnytter field position og gør kort proces med et kast til wide receiver #1 Micki Nielsen i Swans redzone og et løb af QB #5 Hjalte Nexmann til touchdown for en tidlig føring. På Demons næste possession flytter offense bolden via runningbacks #6 Lars Hyrsting Larsen og #11 Andreas Norsk, før Hjalte Nexmann igen finder Micki Nielsen, som denne gang selv kan løbe bolden til touchdown og sikre en tidlig føring på 13 – 0. Swans svarer dog hurtigt tilbage med at langt kast fra Jacob Karkov til Oliver Holmlund, men Demons forsvar holder stand i redzone og tvinger Swans til at sparke field goal.

I stedet begynder Demons at holde angrebet langs jorden med flere keeps fra Hjalte Nexmann og løb af Andreas Norsk, der dagen igennem buldrede over og igennem Swans forsvar. Først Kan Hjalte Nexmann selv løbe bolden ind til touchdown og kort tid efter finder Demons QB wide receiver #10 Simon Theland på et kort kast i end zone til stillingen 27 – 3. På det efterfølgende drive vrister linebacker #60 Jonas Petterson bolden fra Jacob Karkov, og Demons angreb kapitaliserer på den turnover, da Micki Nielsen kan løbe urørt i end zone på et sweep. Med 1 minut tilbage af 2. quarter sætter Swans turboen til, og Jacob Karkov kan på følte kast til sine receivere bringe bolden ned på Demons 1 yard linje. Demons forsvar holder imidlertid stand på goal line, hvor den defensive linje og holdets linebackers stopper Swans forsøg på løb op gennem midten, til en sikker pauseføring på 33 – 3.

Demons offensive koordinator Brian Sarby gav på dagen runningback Lars Hyrsting Larsen færre snaps på grund af en skade, men på 2. halvlegs åbningsdrive får Demons landsholdsspiller lov til at bære bolden, og det var en god idé. Demons offensive linje skaber store huller i midten af Swans forsvar, og på blot to spil kan Lars Hyrsting Larsen løbe bolden til touchdown fra Demons egen 43 yard linje. Swans angreb svarer dog hurtigt igen. Først finder Jacob Karkov Daniel Karkov på et dybt kast, og på 4. down i Demons redzone griber Oliver Holmlund et kast dybt i venstre hjørne til touchdown og reducering til 39 – 10. Derefter flytter Demons angreb igen bolden hurtigt ned af banen, men Swans forsvar skaber momentum, da linebacker #52 Jonas Hansen intercepter Hjalte Nexmann. Demons defensiv ville dog ikke stå tilbage, og begyndte på dette tidspunkt i kampen at lægge et voldsomt tryk på Swans offensive linje og det førte til flere sacks. Helt præcist præsterede Demons defense 6 sacks på Swans to næste offensive drives, kun afbrudt af endnu et touchdown af Andreas Norsk til stillingen 45 – 10. På 4. quarters første offensive drive var der intet, der kunne stoppe Demons forreste front, som med 3 sacks i træk endte med en safety til stillingen 47 – 10.

På dette tidspunkt valgte Demons at sætte backup quarterback #88 Teis Tinggaard på banen, men han havde ikke den heldigste kamp, og endte med to interceptions og ingen completions. Det momentum udnyttede Swans til at reducere to gange i slutningen af kampen – endnu engang på flotte kast af quarterback Jacob Karkov, der også stod for en enkelt interception sidst i kampen. Slutspurten kunne dog ikke rykke ved end sikker sejr til Demons på 47 – 22, og dermed er Demons 1-2 efter årets tre første kampe inden mødet med Esbjerg Hurricanes på hjemmebane i weekenden.