Pregame Demons Vs 89’ers

Optimisme på Amager

På trods af en smal trup håber Amager Demons på playoffs i denne sæson. Det fastslår den amerikanske fodboldklubs træner Jesper Torstensson.
På lørdag bliver den nye sæson i landets bedste amerikanske football-række ’National Ligaen’ sparket i gang, og for Amager Demons går turen helt til Aalborg, hvor de skal møde 89’ers.
Holdets træner Jesper Torstensson forventer en tæt, men ikke en kønt spillet sæsonpremiere.
– Jeg tror ikke, at et af holdene trækker fra det andet. Kampen bliver afgjort inden for 12 points margin, og det bliver forhåbentligt i vores favør.
Han fortæller, at et af nøglepunkterne bliver, hvorvidt Demons forsvar er i stand til at lægge pres på 89’ers quarterback, og at alle spillere er 100 procent klar over deres opgaver.
– Begge hold har fået nye spillere i truppen, men jeg mener, at vores trup er på niveau med 89’ers. Så det bliver en kamp, hvor dem der begår færrest fejl vinder.
Og det er en vigtig kamp for Demons, hvis man skal tro deres træner.
– En god start er altid vigtig, og jo flere point vi scorer mod bund- og midterholdene, desto større bliver presset på dem vi kæmper om playoff-pladserne med, siger han.

Målsætningen er playoffs

Sidste sæson endte Demons på en syvende plads – med tre vundne kampe og syv tabte kampe. Det er en statistik, som Coach Torstensson håber på at forbedre i denne sæson.
– Vores primære mål er at få flere sejre end sidste sæson, og mål nummer to er at gøre truppen bredere. Hvis det lykkes, og hvis vi undgår de værste skader, så kan vi godt spille med om playoff-pladser – i skarp konkurrence med Aarhus Tigers, og det bliver til absolut sidste kamp, siger Torstensson.
Demons har en bruttotrup på omkring 30 mand, og størrelsen på truppen erkender Torstensson kan blive den største udfordring for klubben i denne sæson, da det er væsentligt færre spillere, end han havde håbet på.
Dog har Amager-klubben hentet to dygtige udlændinge, der forstærker truppen på vigtige positioner. Den første er quarterbacken Nicolo Scaglia.
– Nicolo er en god quick-passer, og så har han en masse erfaring både fra college og fra det italienske landshold., siger Jesper Torstensson om den italienske quarterback, der også kommer til at have en funktion som træner i klubben.
Holdets anden udlænding er linebackeren Henry Miller, som kommer fra Reading Renegades.,
– Henry har en god spilforståelse, da han har spillet flere positioner i forsvaret. Han er hurtig, og så er han en ledertype, siger Demons træner.

God stemning i truppen

Amager Demons har i vinterpausen brugt tid på at spille en håndfuld nye spillere ind på holdet, og selv om holdet måske står lidt svagere end sidste sæson er Torstensson fortrøstningsfuld.
– Der har været en bedre stemning i off-season end tidligere, og vi har arbejdet mere målrettet end før. De erfarne spillere er blevet bedre både teknisk og fysisk. Men vi har også spillere, der ikke har så meget erfaring, så vi står måske lidt svagere end sidste sæson.
I weekenden tog Torstensson og Demons turen over sundet for at spille træningskamp mod Kristianstad Predators, og det var en god oplevelse for mange af de nye spillere.
– De blev lidt overrumplet af tempoet mod Predators i starten, men de kom hurtigt tilbage i kampen. Så jeg er mere rolig nu end for en uge siden, siger han.

Indsend Kommentar