Fra Danmarksserien til Nationalligaen

Amager Demons sætter I en artikelrække fokus på spillere, trænere og de ildsjæle, der får hjulene til at dreje i Amagers bedste footballklub.

Første artikel sætter fokus på defensive tackle Allan Sandborg, der som den første spiller har taget springet fra Amager Demons breddehold til truppen i Nationalligaen

Allan Sandborg var i enkelte kampe en del af Amager Demons nationalligahold, der I 2012 skabte det hidtil bedste resultat i klubbens historie. Kampe mod Aarhus Tigers og Herlev Rebels gav den 33 årige spillere mod til at tage springet til Nationalligaen på fuld tid. Forud var gået 2 år med kampe for Demons breddehold i Danmarksserien. Inden der blev prøvet kræfter med amerikansk fodbold, blev der dyrket badminton og fodbold, men kampen med den ovale bold har altid været spændende, fortæller Allan Sandborg. Det tog dog flere år, før han fik taget sig sammen til at dukke op til en træning hos én af Danmarks footballklubber, fortæller han. Til gengæld føler den store linjemand, at han endelig har fundet sin sport.

Om sit valg i at skifte 9-mands bold ud med intense kampe på linjerne mod Danmarks bedste footballspillere fortæller Allan Sandborg, at han følte tiden var den rigtige, da han ikke kan skjule, at lysene på fødselsdagskagen fylder mere end førhen. “hvis det skulle være, så skulle det være nu,” siger Allan Sandborg.

Selvom Demons breddehold og NL-hold deler træningstider, så er træningerne oftest opdelt, så spillerne får sjældent glæden af at løbe ind i hinanden. Det betød dog ikke, at breddespilleren skulle bruge lang tid på at blive integreret på NL-holdet. “Jeg blev taget rigtigt godt imod af NL-drengene,” siger Allan Sandborg, som samtidigt hurtigt kan sætte en finger på forskellen mellem Danmarksserien og Nationalligaen. “Den store forskel er klart, at de store drenge er lige så hurtige som de små, og meget stærkere, så man skal kæmpe alt man kan på hvert spil,” lyder det fra den 110 kg tunge linjemand.

Allan spiller både oline og defensive tackle, men det er helt klart på den defensive side af bolden, at den 33-årige linjemand føler sig mest hjemme. “Jeg nyder at kunne være ond, være et beast, og jeg nyder at give røvfuld,” lyder det fra Allan Sandborg, der dog ikke vil lægge skjul på, at han har mest passion for spillet i defensiven. “Når jeg spiller oline, er det fordi, der er brug for det,” forklarer han.

I årets første kamp mod 89’ers blev det til ét sack og flere quarterbackpressures og runstuffs bag LOS, og mod Triangle Razorbacks og Odense Swans blev det også til flere store spil fra den stærke linjemand. Inden sæsonstarten var han imidlertid nervøs for, hvordan Demons defense ville fungere, men de bekymringer er væk nu, fortæller han.

Allan Sandborg er med sine 33 år én af de ganske få spillere på Demons nationalliga hold, der kan fremvise en dåbsattest fra 70’erne. Alligevel vil han ikke kalde sig for rutineret på et hold, hvor størstedelen af spillerne er i alderen 19 – 23. Allan peger på sin manglende erfaring på banen som årsagen til, at han lader andre rutinerede kræfter tage sig af det vokale. I stedet bruger han sit spil og sin baggrund på banen. “Til gengæld kan jeg bidrage med noget ro, fokus og lederskab i kraft af min uddannelse som leder. Det er der, jeg kan bidrage,” lyder vurderingen fra Allan Sandborg.

Som tidligere breddespiller har Allan Sandborg en klar opfordring til de spillere på Amager Demons breddehold, der har mod på at prøve kræfter med Nationalligaen. “Gør det! Du bliver en meget bedre spiller af at komme op og træne og spille med NL holdet. Det gør dig så meget stærkere, så selvom du har en rolle som backup, så gør det, gør det, gør det,” lyder opfordringen.

Beslutningen om at skifte til Nationalligaen er bestemt ikke noget, som Demons-profilen har fortrudt. “Det er fedt at spille for Demons, at spille for et hold med det sammenhold og den gejst, som de udviser og den måde som nye spillere bliver taget imod. Det er så sammentømret et hold, som noget kan være,” siger Allan Sandborg, der har fået følgeskab af andre tidligere breddespillere som defensive tackle Rasmus Kofoed og cornerback Jacob Ørum Jørgensen.

Amager Demons oprettede I 2009 et breddehold, som henvender sig til både nye spillere og gamle veteraner samt dem, der gerne vil blive gul og blå i weekenden, men som ikke kan lægge tiden til flere træninger om ugen og lange busture til Jylland. Målet var også at give nye spillere muligheden for at udvikle sig til en evt. karriere på Amager Demons bedste hold og at give backups mulighed for værdifuld kamptræning på breddeholdet. 

Indsend Kommentar