Demons taber i Vejle – men er i playoff

Demons taber i Vejle – men er i playoff

Amager Demons head coach Jesper Torstensson stod i midten af huddlen og roste sine spillere, efter klubbens Nationalligahold trods en mandfolkeindsats måtte se sig slået af Danmarksmestrene fra Triangle Razorbacks med 34 – 12. Lidt udenfor huddlen stod assistenttræner Martin ’Ass’ Andersen og opdaterede Twitter i et rasende tempo – kampen mellem Odense Swans og Esbjerg Hurricanes i Esbjerg kunne nemlig sende Demons videre i playoff – klubbens første i Nationalligaen.

 

Blot to minutter efter dommerne havde fløjtet kampen af, kunne Razorbacks spillere undrende se til, da det tabende hold jublede rundt om assistenttræneren, der med en knyttet hånd i vejret markerede, at Odense Swans havde sejret i Esbjerg og dermed sendt Demons videre i slutspillet. Nyheden sendte samtidig Jesper Torstensson på flugt fra det gatorade shower, som de glade spillere kastede over cheftræneren

 

At Demons havde det sidste held i Daff’s store seedingspuslespil kom efter en kamp, som holdet havde al ære af. Inden kampen opfordrede trænerstaben holdet til at spille sin chance mod Razorbacks, der var uden sin amerikanske quarterback, og det må man sige, at spillerne gjorde. Tidligere opgør mod Razorbacks har budt på nogle seriøse afklapsninger, men fra kampens start var det Amager Demons defense, der satte dagsordenen. At Razorbacks hurtigt kom foran 7 – 0 skyldtes mere en dårlig udgangsposition end dårlig spil fra forsvaret, der resten af halvlegen holdt stand mod de mange løb fra tunge, brutale #32 Geoffrey Lewis og samtidig fik afvist de dybe kast fra Razors QB #2 Thomas Linnemann. Mens defense fik sacks via #50 Mark Kruse Simonsen og #45 Henry Miller og en interception i egen endzone ved #37 Jakob Blønd, så fordelte quarterback #5 Hjalte Nexmann bolden effektivt til samtlige af sine receivere. Som så mange gange før i sæsonen var det #1 Micki Nielsen, der satte et touchdown på tavlen, da han i hård kamp med Razors safety kastede sig mod den ene pylon i endzone til reducering 6 – 14, en stilling der holdt til pausen.

 

Selvom det var et tændt Demons hold, der gik på banen til 3. Quarter, så lykkedes det Razor hurtigt at udbygge føringen ved et pass til #2 Thomas Linnemann og en interception returneret til touchdown ved Razors #27 Simon Knudsen. Tændingen gik imidlertid ikke af Demons, der holdt hovedet højt og fortsatte med at lave spil på både offense og defense. At Razorbacks på flere spil erstattede Geoffrey Lewis med superhurtige, men mindre fysiske #7 Anders Tønnesen betød, at Demons forsvar fik lukket bedre ned og sendt offense på banen, hvor brødrene Mads og Lars Hyrsting Larsen fik flyttet bolden effektivt ned af banen til et reducerende TD ved #2 Mads Hyrsting Larsen til 12 – 28. Et sidste Razorbacks touchdown ved #7 Anders Tønnesen slukkede ikke humøret hos Amager Demons spillere, der nu kan tage en god oplevelse med i tasken, når holdet lørdag skal til Rundforbi Stadion, hvor Søllerød Gold Diggers tager imod i én af weekendens to slutspilskampe.

 

Everybody loves the underdog

Vindere af Mermaid Bowl i 2009 og 2010, finaledeltagere i Mermaid Bowl 2008, 2011 og 2012 samt vindere af EFAF-cuppen i 2012. Det er et imponerende CV head coach Kim Éwe og hans Søllerød Gold Diggers kan præsentere forud på kvartfinalen mod Amager Demons. Omvendt kan Amager Demons, der er i sit første slutspil i Nationalligaen, ikke prale af mange titler eller erfaring med europæisk football.

 

Søllerød Gold Diggers med den amerikanske QB Zach Shaw i spidsen har i år blot tabt 2 kampe mod Demons 6 losses, og ser man på Søllerøds roster, glimter flere profiler på det danske landshold som wide receiver Søren Bakbøl, mens forsvaret tæller linebackerne Mikkel Vangsgaard og Kasper Dyhr Øelund og DB Mikkel Lindsø.

 

Derfor må Amager Demons drenge også betragtes som kæmpe underdogs forud for kampen på Rundforbi Stadion. Demons trænere kan imidlertid glæde sig over, at holdet altid spiller bedst, når der er mindst forventninger til dem, og både på offense og defense har Demons playmakers, der kan afgøre kampene på et splitsekund.

 

Og som man siger, any given sunday, på en lørdag.

 

Denne artikkel er sponsoreret af Sundbyøsters Murermester v/Henrik With

Indsend Kommentar