Demons spiller udtaget til verdensholdet

Demons spiller udtaget til verdensholdet

Amerikansk fodbold. Footballklubben Amager Demons stortalent Mads Hyrsting Larsen skal til januar kæmpe mod verdens bedste footballspillere i USA på international football camp.

Spillet med den ovale bold er for længst slut på Amager Demons baner ved Amagerhallen på Løjtegårdsvej, men for Demons 17-årige stortalent Mads Hyrsting Larsen er der ingen tid til at hvile på laurbærene. Efter en sæson, der bød på seniordebut i landets bedste række, sølvmedaljer med sit U19 hold og deltagelse ved EM med landsholdet, er Mads Hyrsting Larsen sammen med 15 andre danske spillere inviteret til IFAF World Team Development Camp.

IFAFs World Team Program inkluderer mere end 200 af verdens bedste footballspillere under 19 år uden for USA, der alle er særligt nomineret og udvalgt af landenes nationalforbund og landsholdstrænere. Der venter derfor den 17-årige runningback en udfordring af de helt store, når den fra januar står på træning i Tampa, Florida, og der knokles derfor allerede på med den mentale og fysiske træning.

”Jeg i gang med at komme i form både fysisk og psykisk. Både med styrke- og konditions træning. At møde op til sådan en camp uforberedt ville ikke være fair over for både coaches, holdet og mig selv,” fortæller Mads Hyrsting Larsen.

Der er al mulig grund til at forberede sig optimalt forud for campen. Tidligere deltagere i IFAFs program har fået tilbudt stipendier fra nogle af de største colleges i USA som Florida State, Boston College og Alabama. Og netop tilbuddet om et scholarship i USA er ét af målene for Mads Hyrsting Larsen.

“Altså drømme senariet vil være, at der under eller efter campen kommer en scout fra et college med et solidt program, som tilbyder mig et fuldt scholarship. Det er det, jeg håber på,” siger Mads Hyrsting Larsen, der dog først og fremmest vil bevise, at hans talent berettiger udvælgelsen til campen.

Troen på sig selv er vigtig

Muligheden for at kæmpe med og mod verdens bedste footballspillere er kulminationen på en tre år gammel drøm, fortæller Mads Hyrsting Larsen, der for tre år siden så den første International Bowl. Dengang satte han sig et mål, at han engang også ville deltage og spille med blandt de bedste.

Den udmelding fik dog mange til at kalde ham arrogant og selvglad, men folk forveksler de to ting med en stærk tro på sig selv, fortæller Mads Hyrsting Larsen.

“Og troen på sig selv uanset oddsene er nok noget af det stærkeste, du kan opnå psykisk som menneske,” lyder det fra stortalentet.

Indsend Kommentar