Demons søger nye legekammerater

Demons søger nye legekammerater

2005 var et historisk år for Amager Demons. Udover at gå ubesejret gennem den daværende 2. Division, vandt klubben også sin første finale, da det blev til en sejr over MOT Maniacs i finalen om oprykning til 1. Division. Det mest bemærkelsesværdige – skulle det senere vise sig, var holdets roster, hvor mere end 40 mand var omklædt til finalen. Siden efteråret i 2005 er Demons nemlig hvert år gået ind til en ny sæson med en smal trup, og selvom det har været nok til at tage turen fra bunden af 1. Division til den bedre halvdel af Nationalligaen, så er 25 mand til kamp og træning ikke nok, hvis holdet skal opfylde sine egne ambitioner om at spille med om Mermaid Bowl.

Hvad årsagen er til, at Demons ikke kan tiltrække flere spillere klubben, står hen i det uvisse, og både spillere, trænere og bestyrelse undrer sig. For klubben har glimrende faciliteter, dygtige trænere og bestyrelse, og så har klubben været i stand til at få det bedste ud af et sparsomt spillermateriale. Ikke mindst muligheden for hurtigt at kunne komme på banen som ny i klubben, ser holdets mest rutinerede spiller, wide receiver Jacob Udengaard, som den store årsag til, at man bør vælge Demons som sin klub.

”Der er masser af mulighed for at få spilletid her, modsat en klub med 50 spillere, hvor man ender med at se på fra sidelinjen. Der er helt sikkert mange spillere, som kunne få mere ud af at komme ud til os end at stå på sidelinjen i klubber som Towers og Søllerød,” siger Jacob Udengaard. Han peger samtidig på, at den smalle trup er en udfordring i forhold til at tage det sidste skridt op til toppen af Nationalligaen.

”Det åbenlyse er, at træningen bliver af lavere kvalitet, når man ikke altid kan spille 11 mod 11, eller ikke har en hel linje. Så bliver det også vanskeligere at tiltrække nye spillere, da det ikke er attraktivt at træne med 15 mand. Alt bliver sværere, når man ikke er særligt mange,” lyder det fra Jacob Udengaard.

Den udlægning er ét af klubbens nye ansigter, linebacker Fredéric Emil Grønhøj Jensen, helt enig i.

”Vi mangler den interne konkurrence, så man bliver motiveret til at holde fast på sin position og ligesom fighte for at blive- eller være en starter,” fortæller han. Fredérich Emil Grønhøj Jensen er helt på linje med, at den lille trup betyder, at der er mere tid til hver enkelt spiller, og det har samtidig den effekt, at der ikke er et stort fald i niveau, når holdets backups skal på banen.

Netop fokus på den enkelte og nye spiller samt muligheden for spilletid var det, som fik et andet af holdets nye ansigter, oline Steffan Frølund Hansen, til at vælge Amager Demons, da han flyttede fra Jylland til Sjælland.

”Jeg ville gerne til en klub på størrelse med den, jeg kommer fra. Man hører tit, at i de større klubber får man ikke ligeså meget spilletid, som man gør i de mindre klubber, så derfor blev det Demons frem for en større klub. Det fede ved en klub som Amager er, at selvom du kommer relativt ny i gamet, så bliver der brugt tid på dig, og du lærer noget hver gang, ” fortæller han. Skal han nævne forskellen mellem Esbjerg Hurricanes og Amager Demons, så er det fokus i træningen.

”Demons har et langt højere teknisk niveau i forhold til at lære teknikken i øvelser, hvor i Esbjerg var der mere fokus på et fysisk niveau, hvor man brugte lang tid på kondition og styrke. Her er folk i form, når de kommer til træning, og så bruger man tiden på træningsbanen til at finpudse det tekniske.”

I sidste ende kan teknik og fysik dog ikke opveje at sende en frisk mand på banen, og for Demons har en backup på en position ofte været en spiller fra den modsatte side af bolden. I en lang sæson, hvor skader, familie og arbejde kan komme i vejen for football, så må runningbacken også spille cornerback, mens den defensive linjemand blot skal gå om på den anden side af bolden, når holdet går fra defense til offense. Netop derfor håber spillerne og trænerne i Demons, at der kan lokkes flere spillere til djævleøen, så linjemændene kan få en velfortjent puster en gang imellem.

Jacob Udengaard vil i den forbindelse gerne gøre op med nogle af de fordomme og det ry, der måske er om Amager Demons i landet.

”Jeg tror, at Demons har et ry ude blandt klubberne, der hedder, at det ikke er nogen særligt attraktiv klub. Jeg tror, at der er en opfattelse af, at det ikke er særligt rart sted at være som ny spiller, eller det er ikke den klub, man tænker først på at flytte til, når man flytter til København. Men det viser sig gang på gang, at når vi får nye spillere, så er det det modsatte, der faktisk er tilfældet,” lyder det fra Jacob Udengaard, der tilføjer, at klubben derfor har et stort arbejde i at få vist og gjort opmærksom på, at Demons er en god klub af komme til som ny spiller.

Hverken Fredérich Emil Grønhøj Jensen eller Steffan Frølund Hansen kan dog nikke genkendende til, at Demons har et særligt ry i footballdanmark. Efter at have spillet i henholdsvis Næstved Vikings og Copenhagen Towers samt Esbjerg Hurricanes, så var det i sidste ende bopælen på Amager, som sendte de to spillere ud bag Amagerhallen ved Løjtegårdsvej til Lucifers Backyard og de øvrige dæmoner, hvor de over de næste år skal bidrage med at bygge det op, der forhåbentligt er et mesterhold.