Demons slår rekord

Demons slår rekord

Amager Demons nationalliga hold stod inden efterårssæsonens sidste kampe med en god mulighed for at skabe klubbens hidtil bedste resultat nogensinde. I klubbens historie er det blevet til en 1. plads i 2. division, og en 1. plads i 1. division, mens den hidtidige rekord i Nationalligaen lød på tre sejre. Efter en sejr over Odense Swans i begyndelsen af august står det dog klart, at 2013 bliver Amager Demons senior holds bedste nogensinde. Sejren på Tårnby Stadion giver foreløbigt Demons 4 sejre for året, og dermed har holdet præsteret bedre hvert år, det har været at finde i Nationalligaen.

 

Spoler vi tiden tilbage til sommeren 2012, var der dog ikke meget, der tydede på, at Demons ville klare sig godt i 2013. Interne uenigheder, der gav uro på trænerfronten, og senere førte til en ny bestyrelse, var grus i maskineriet – grus som dog ikke stod i vejen for en stærk efterårssæson med sejre over Swans, Tigers og en tæt kamp mod Rebels. Ikke desto mindre måtte klubben igennem en åreladning af spillere, der enten søgte nye udfordringer i andre klubber, eller måtte stoppe pga. af fremskreden alder og skader.

 

Head coach Jesper Torstensson stod med resten af trænerstaben foran en stor udfordring med en spillertrup, der var tyndere end nogensinde. Godt 12 spillere fra 2012’s nationalliga trup skulle på en eller anden måde erstattes. Det lykkedes dog trænerstaben at overbevise de resterende spillere om, at Demons godt kunne stille et slagkraftigt mandskab til 2013.

 

Vi stillede det mål og fik overbevist spillerne om, at vi godt kunne stille op i NL og klare os, selvom 50 pct. af spillerne var nye, siger Jesper Torstensson, og tilføjer, at man opfordrede spillerne til at stå sammen og holde sammen. Hvis de gjorde det, skulle trænerstaben nok finde nye spillere og gøre dem klar til nationalliga fodbold.

 

Det var det mantra, som vi holdt gennem hele vinteren, og som spillerne har bakket op om, lyder det fra Jesper Torstensson.

 

Udskiftningen af så mange spillere har dog ikke været en nem proces. Den manglende erfaring hos rookies og nye spillere på NL-holdet har ført til fejl i stressede og uforudsete situationer – også fejl som trænerstaben ikke havde set komme, men det er en udvikling for spillerne, og de bliver bedre kamp for kamp, lyder det fra Jesper Torstensson, der afviser, at holdet mangler ledere på banen.

 

Dem der er tilbage, er spillere, der også var her sidste år, og de skal lære at være ledere. Det er stille og roligt på vej, men de skal også langsomt lære at blive ledere, hvor de blot har koncentreret sig om at være gode spillere de andre år, forklarer Demons head coach.

 

Amager Demons har altid været kendt for kunne sætte et godt defense på banen, men på den offensive side af bolden har det ofte haltet på trods af de mange talenter, som holdet har. Derfor var det inden 2013-sæsonen et mål at få sat et godt offense sammen, og det gjorde trænerstaben bl.a ved at rykke enkelte spillere fra defense til offense.

 

Vi satsede benhårdt på at få offense i gang i år og skabe en god enhed der. Så de spillere vi flyttede fra defense over på offense var nogle rutinerede spillere, og det har gjort, at vi har scoret væsentligt flere point i år, hvilket har hjulpet os til at vinde de tætte kampe, fortæller Jesper Torstensson, der især peger på den offensive linje som en styrket enhed.

 

Det har overrasket os, hvor holdbare Oline har været. For nogle af dem er lidt oppe i årene, så vi var usikre på, om de ville løbe ind i skader og om vi kunne få dem til træning i løbet af året. De har holdt sig skadesfri og været holdbare i 4. quarters, hvilket ikke var tilfældet sidste år, lyder rosen fra cheftræneren. Trænerstaben havde på forhånd store forventninger til spillere som WR Micki Nielsen og RB Lars Hyrsting Larsen, men især QB Hjalte Nexmann har imponeret i sit andet år på positionen.

 

Hvis man vil se et bevis på, at Demons offense spiller bedre end nogensinde, skal man blot kigge på forrige år. Her stod Demons for sammenlagt 169 point, hvoraf mange dog kom fra store returns på special teams. I år har Demons return enhed også gjort sig godt bemærket med flere scoringer, men et bedre offense betyder, at Demons i sæsonens første syv kampe satte 180 point på scoreboardet – et pointsnit per kamp, der kun er steget efter kampene mod Swans og Tigers i august.

 

En forklaring på holdets fremgang fra 2012 skal også ses i fraværet af skader samt spillernes engagement i vintertræningen. Netop styrketræning og agilitytræning i off-season er en af grundene til, at Demons i år har holdt sig næsten skadesfri, vurderer Jesper Torstensson.

 

En trup uden skader og med mere erfaring fra forårssæsonen er dog også afgørende, hvis Demons skal gøre sig forhåbninger om at nå playoff. Weekendens kamp mod Aarhus Tigers kunne have sendt Demons i slutspillet for første gang, men det blev en kold dukkert midt i sommervarmen, da Tigers kørte et afbudsramt Demons mandskab midt over i 1. halvleg. Tilbage på kampprogrammet står kun danmarksmestrene fra Triangle Razorbacks, men selvom den opgave ser mere end svær ud, så skal holdet spille sin chance og forsøge at levere overraskelsen, lyder det fra Jesper Torstensson.

 

Med en sejr over Razorbacks på udebane står Demons foran playoff, hvis kampen tabes, afhænger playoff chancerne af et Esbjerg nederlag. Ellers venter en tur i nedrykningsspillet.

Indsend Kommentar