Demons gav Gold Diggers kamp til stregen

Demons gav Gold Diggers kamp til stregen

”Der var ikke en finger at sætte på jeres spil i dag, i kæmpede røven ud af bukserne, vi spillede vores playoff chance, og jeg tvivler på, at andre havde troet, at stillingen ville blive 34 – 21.”

 

Sådan lød det fra Amager Demons head coach Jesper Torstensson, efter hans spillere havde leveret en mandfolkeindsats mod storfavoritterne fra Søllerød Gold Diggers i lørdagens playoff kamp. For at sætte styrkeforholdet i relief, så spillede de forsvarende EFAF-mestre, femdobbelte Mermaid Bowl deltagere og EFL deltagere mod et urutineret og ungt hold fra Amager, der var i sin hidtil første playoff kamp i Nationalligaen. Gold Diggers måtte dog kæmpe langt hårdere for sejren, end de havde regnet med og formentlig også håbet på. For selvom Demons var bagud fra start til slut, så blev der gået til stålet på begge sider af bolden til sidste fløjt.

 

Det var dog Søllerød Gold Diggers, der startede bedst. WR Søren Bakbøl #21 stillede på dagen flere gange op som runningback, og han løb kampens første touchdown ind efter fem minutter af 1. Quarter. Som så mange gange før, så var det Demons løbeangreb, der trak læsset på offense, men trods flere gode spil og lange drives så svigtede effektiviteten i Red Zone. Mere effektive var Gold Diggers derimod, da QB #9 Zach Shaw finder WR #11 Mads Bonde på et pass til touchdown kort inde i 2. Quarter, og på det efterfølgende drive løber #21 Søren Bakbøl endnu engang bolden til touchdown 21 – 0 til Gold Diggers.

 

Med en komfortabel føring satte Gold Diggers flere reserver ind, og det udnyttede Demons offense til et godt langt drive med flere løb af runningback #6 Lars Hyrsting Larsen og keeps af quarterback #5 Hjalte Nexmann. Drivet blev afsluttet med et touchdown ved Lars Hyrsting Larsen og et ekstra point af kicker #37 Jakob Blønd 21 – 7 til Gold Diggers.

 

Demons HC Jesper Torstensson havde inden kampen advaret mod Søllerød Gold Diggers høje tempo på offense, et tempo som Demons forsvar ikke havde mødt tidligere i sæsonen, men med to minutter tilbage af 2. Quarter var spillerne klar. Gold Diggers QB Zach Shaw kørte sit hurry up offense ned af banen med hurtige snaps og kast til sine receivere, men Demons defense holdt fast i sit prevent forsvar og lavede sikre tacklinger, når Gold Diggers receivere forsøgte at få ekstra yards.

 

Med stillingen 21 – 7 skulle man tro, at Gold Diggers ville sætte tempoet ned, men det stik modsatte var tilfældet. På første drive i 3. quarter fik Gold Diggers bragt bolden ned i Demons red zone, men snappet til det efterfølgende field goal forsøg var for højt, og QB Zach Shaw måtte løbe for livet, men endte i en pile af Demons spillere. Hvis der i 1. Halvleg havde været skærmydsler og flere bataljer mellem spillerne, så eskalerede det helt på dette tidspunkt i kampen, der udviklede sig til at blive spillet i en decideret ondskabsfuld atmosfære, som kampens dommere havde mere end svært ved at styre.

 

De mange skærmydsler og små kampe i kampen til trods, så fortsatte 2. Halvleg som 1. Halvleg havde forløbet. Demons offense flyttede bolden godt i momenter, men gik i stå i red zone, mens Gold Diggers fik lavet de nødvendige spil. Først finder #9 Zach Shaw #21 Søren Bakbøl på et kast dybt i banen midt i 3. quarter, hvor cornerback #27 Jakob Blønd var chanceløs trods god opdækning, og Gold Diggers udbyggede føringen ved et field goal i starten af 4. Quarter til stillingen 31  – 7 til Gold Diggers.

 

Amager Demons nægtede dog at lægge sig ned, og midt i 4. Quarter kigger offensive coordinator Christoffer Knudsen dybt i sin playbook og finder et lille trickspil frem. WR #88 Teis Tinggaard sendes i motion, men i stedet for at løbe et jet sweep trækker Demons backup QB tilbage og kaster bolden til en helt fri WR #1 Micki Nielsen, der kan ræse 80 yards ned af banen til touchdown, og runningback #2 Mads Hyrsting Larsen konverterer den efterfølgende 2 point conversion til stillingen 31- 15.

 

De fleste på Søllerøds sidelinje havde med al sandsynlighed ikke forventet, at Demons fortsat ville være med i kampen, men nede med to scoringer var netop, hvad Demons trænerstab før kampen havde håbet på.

 

Vi vil spille vores chance og gamble alt, hvad vi kan og forsøge at lægge pres på dem og så håbe, at vi kan følge med i deres tempo. Hvis vi kan holde kampen inden for 2-3 scores i 4. Quarter, så kan vi måske tage de chancer, der skal til for at ryste dem, lød det fra Jesper Torstensson inden kampen, og efter reduceringen forsøgte Demons sige med et onside kick, som dog endte på Gold Diggers hænder. Demons defense holder dog endnu engang Gold Diggers offense i red zone trods den dårlige udgangsposition, og Søllerød må nøjes med et field goal til stillingen 34 – 15 med 6 minutter tilbage af 4. Quarter.

 

Demons nægtede dog at lægge sig ned, og på det efterfølgende drive finder #5 Hjalte Nexmann #1 Micki Nielsen på et kort kast, og han får slidt sig frem til et touchdown. På samme spil sendes Hjalte Nexmann til tælling af et sent hit fra Gold Diggers linebacker #23 Jimi Laursen, og backup QB #88 Teis Tinggaard måtte overtage tøjlerne, men det efterfølgende forsøg på en 2 point conversion misser, og stillingen er 34 – 21 med to minutter tilbage af 4. Quarter. Demons forsøger igen et onside kick, men endnu engang er Gold Diggers først over bolden, og kan efterfølgende gå i victory formation.

 

Trods nederlaget var der efter kampen kun ros til spillerne fra head coach Jesper Torstensson, der imidlertid allerede var begyndt at se frem mod næste år.

 

Det viser, at vi har masser at bygge på til næste år, så hvis vi fortsætter og spiller sådan her, så skal vi ikke klemme os ind i playoff i sidste spillerunde, sagde cheftræneren, inden han afsluttede dundertalen med ”Der er øl i Inferno”.

 

Jesper Torstensson kunne efter kampen se tilbage på en sæson, hvor Demons vandt 4 ud af 10 kampe, flest i klubbens historie i Nationalligaen, hvilket var nok til playoffs. Selvom sæsonen slutter med to nederlag til henholdsvis Triangle Razorbacks og Søllerød Gold Diggers, så erklærede træneren sig tilfreds med holdets præstationer i kampene.

 

”De har kæmpet røven ud af bukserne, og de børnesygdomme, som de har haft hele sæsonen, dem lod de ligge hjemme i sengen i dag,” fortalte Jesper Torstensson, hvorefter han påpegede, at det var en playoff kamp præcis, som Demons trænerstab gerne ville have den, men at det høje tempo og spændingen i kampen var til Gold Diggers fordel.

 

Offensiv koordinator Christoffer Knudsen var mere sparsom med informationerne, men konkluderede kort, at spillerne med Lars Hyrsting Larsen og oline i front spillede en god, hård kamp efter trænernes ønske, men at spillet fortsat skal forbedres til næste år.

 

At Amager Demons hold i Nationalligaen sluttede med en 4 – 6 record og et snævert nederlag til Søllerød Gold Diggers i playoff, var der nok ikke mange i football Danmark, der havde regnet med inden sæsonen, men holdet fik bevist over for mange, at der fortsat spilles god football på Amager.

 

Spillet på banen stopper dog nu, hvor nationalligaspillerne kan gå til en velfortjent, men kort vinterpause, inden forberedelserne til sæsonen 2014 går i gang.

Indsend Kommentar