Demons dykket i Gentofte

Demons dykket i Gentofte

Det tog ikke lang tid for Amager Demons og Copenhagen Towers at skabe underholdning for de fremmødte tilskuere på turfbanerne ved Gentofte Stadion. På kampens første offensive drive får Demons QB Hjalte Nexmann ikke ordentligt fat på bolden, og Towers højre end kan samle bolden op og løbe den til touchdwon for en tidlig Towers føring. Demons offense lod sig dog ikke slå ud af fejlen og svarede på det efterfølgende drive tilbage med et TD pass over 75 yards fra Hjalte Nexmann til receiver Micki Nielsen. På det efterfølgende kickoff fumbler Towers returner bolden, og Demons overtager i Towers red zone, men på første spil på det offensive drive brækker Towers cornerback på bolden for kampens første interception. Herefter fører Towers bolden ned af banen, men bliver afvist på 4. down i Demons red zone, da cornerback Mads Hyrsting Larsen får en hånd på bolden i hjørnet af end zone.

Kampen bød herefter på stilstand, hvor de mest bemærkelsesværdige momenter var et Towers TD efter et blokeret punt, og endnu en interception af Towers forsvar i egen redzone, efter Mads Hyrsting Larsen havde returneret bolden 60 yards på et kickoff return.

Stillingen ved halvleg lød på 27 – 7 til Towers, som efter pausen formåede at udbygge føringen via løb og dybe kast til kampens slutresultat på 46 – 7. Den store pointmargin til trods knækkede Demons aldrig mentalt, og det var et af målene forud for kampen, som man på forhånd ikke havde forventet at vinde, lød det fra holdets head coach Jesper Torstensson.

Selvom Demons aldrig knækkede, så blev holdet udfordret af intensiteten i kampen, som bød på mange flag for personlige fejl og skærmydsler mellem holdene. Kombineret med skader og nye folk på flere positioner var det da også et helt andet Demons hold, end det der sluttede 2013-sæsonen i playoff mod Golddiggers. Målet er dog igen at komme i playoff via en 5 eller 6 plads i Nationalligaen, men det kræver, at truppen er frisk, og at man får flere nye spillere, fortalte Jesper Torstensson efter kampen.

Demons mange udskiftninger skaber udfordringer, men så er man nød til at skabe en kultur, hvor man lægger stor vægt på læring af fodbold, ligesom man må skabe fleksible systemer, som kan udnytte spillernes styrker, fortæller Jesper Torstensson, der peger på en større og mere professionel organisation som det, der skal sende Demons helt til tops i Nationalligaen.

Tigers venter i arvefjende opgør

Siden Demons seniorhold ramte 1. division, har Demons ikke mødt et hold flere gange end Aarhus Tigers. De to hold har stort set kørt parløb de seneste år og spillede sig begge i Nationalligaen i 2009, hvor Demons i en sejr på udebane sikrede sig førstepladsen i 1. division. Fra allerførste opgør har de to hold delt i porten, hvor Tigers har taget flere sejre på Lucifers Backyard, mens Demons har hevet mange vigtige sejre hjem i det jyske. 2013 var imidlertid en undtagelse, da Tigers i to opgør vandt stort over Demons, så der er lagt op til revanche, når dæmonerne tager imod Tigers lørdag 3. maj i årets anden kamp. Mens Demons lagde ud med et nederlag til sidste års Mermaid Bowl mestre Copenhagen Towers, så åbnede Aarhus Tigers med en 66 – 6 sejr over Odense Swans, så der er lagt op til en stor udfordring for Demons i årets første hjemmekamp.